Autorizaţia de liberă practică

 

Acte necesare:

a) documente de studii care atestă formarea în profesie (diplomă de licență sau adeverință în specializările prevăzute la art. 11 lit. a), c) și d) din lege – original și copie;

b) certificat de cazier judiciar – original (Poliția Piatra Neamț vis a-vis de Forum Center la parter, cererea se poate lua de la poliție gratuit, cazierul se eliberează gratuit cu mențiunea „înscriere în colegiul fizioterapeuților Neamț” );

c) certificat de sănătate fizică și psihică tip A5, valabil 3 luni – original (formată din adeverință de la medicul de familie + adeverință de la medicul psihiatru cu specificația „clinic sănatos”, apoi cu cele două adeverințe se merge la Policinica spitalului Județian la recepție și cereți formularul A5 care va fi vizat de directorul medical al Policinicii)

d) cerere de înscriere cu antetul Colegiului Neamț ;

e) carte de identitate – copie;

f) certificat de căsătorie / hotărâre de divorț definitivă și irevocabilă, dacă este cazul – copie;

g) declarație pe proprie răspundere că nu exercită profesia, dacă este cazul;

h) dovada achitării taxei de înscriere în colegiul teritorial și a cotizației anuale;

i) asigurarea pentru răspundere civilă profesională (malparxis fizioterapeut) (ca exemplu agent asigurari Loredana 0741600528 sau de unde vreți dv.);

j) pentru cei care profesează în domeniul fizioterapiei, adeverință de la locul de muncă/dovada promovării în grad profesional, dacă este cazul .
Sediul Colegiului: Piatra Neamţ , pța. Mihail Kogălniceanu nr.3, vis-a-vis de Noir la etajul 1 camera 16. Actele se primesc dacă dosarul este complet.
Taxa de înscriere în Colegiul fizioterapeuților din România este 100 lei și se achită o singură dată.Cuantumul cotizației este diferit, după cum urmează:

– 300 lei (anual) pentru cei care dețin ALP și își exercită profesia (nu contează momentul înscrierii);
* 150 Ron pentru fizioterapeuții care se înscriu între 1 iulie 2018 și 30 septembrie 2018;
* 75 Ron pentru fizioterapeuții care se înscriu între 1 octombrie și 31 decembrie 2018;
– 60 lei (anual) pentru care se află la data intrării în vigoare a hotărârii în situația șomajului, a suspendării contractului de muncă pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani sau a copilului cu handicap până la împlinirea vârstei de 3 ani, sau în concediu de îngrijire copil bolnav pănâ la vârsta de 7 ani, respectiv 18 ani pentru copilul cu handicap.

Taxa de înscriere și cotizația se achită în contul colegiului teritorial la care fizioterapeutul se înscrie.
Termenul de eliberare al autorizației de liberă practică este de 15 zile de la primirea dosarului și confirmarea plății (înscriere și cotizație)

CONT IBAN RO05BRDE280SV63206282800

Reclame
%d blogeri au apreciat asta: